Alle ingrediënten mengen en het deeg goed kneden. Dit deeg laten we één nacht in de koelkast rusten zodat alle smaken goed worden opgenomen. |
De volgende dag gaan we het deeg verwerken. Met een deegrol rollen we een lap van ongeveer 1 cm dikte. Af en toe het deeg en de werkplaats met wat bloem bestuiven voorkomt plakken. |
Indien je over koekplanken beschikt kan je het deeg op die manier verwerken. Ook hier helpt het bestuiven met bloem tegen het plakken en het deeg zal gemakkelijker uit de vorm loslaten. |
Amandelschilfers kan je op het deeg leggen of onder het deeg kneden. |
Dit is klaar om de oven in te gaan. Het bakken gaat vrij snel omdat deze koekjes niet zo dik zijn. Hmm, wat ruikt het hier al lekker!! |
Nu is het enkel nog wachten op de grote bestelling van Sinterklaas! Lieve Sint, je bakkershulpje is er helemaal klaar voor!! Groetjes Liliane |
Dag Liliane,
BeantwoordenVerwijderenO wat een geweldige post, dank je wel! Mooie foto's weer en wat zal dat smullen zijn. Ik heb gelijk het voornemen gemaakt om komende zaterdag speculaasjes te gaan bakken. Heb nota bene voor mijn verjaardag 3 speculaasvormen gekregen en ik heb ze nog geen één keer gebruikt. Ja, ik weet het, het is een schande. Daar gaan we snel iets aan doen.
Wij zijn gek op speculaasjes en eten ze het hele jaar door. Ik ben ook dol op die vormen, vandaar dat cadeautje afgelopen maart. Zal wel het begin van een collectie worden ...
Dank voor de tip van de bloem. Ik zat me al af te vragen hoe ik het deeg weer goed uit die vormpjes kon krijgen.
Kortom: wat een superpost heb je, dank!
Eet smakelijk en een fijne dag en succes met al die bestellingen :)
Lieve groet, Carolien
Mmm ...leuk ook zeg :0)) al de verschillende vormen
BeantwoordenVerwijderenveel bakplezier
mmmm jammie! Ook hier in de zomer speculaasplanken gekocht en nog niet gebruikt. je recept komt goed van pas!
BeantwoordenVerwijderen